Intuíció

Mindenkivel gyakorta előfordul, hogy valamit szeretne végrehajtani, de abban rendre elakad. Vagy éppen elindul egy új megvalósítandó terv felé, és azt tapasztalja, hogy folyamatosan találkozik olyan emberekkel, akik segíteni tudnak feladata megoldásában.

Megesik, hogy konkrétan nem is tudjuk megfogalmazni, hogy mi az, amit várunk, de szeretnénk változtatni, életünk valamely területén, és egyszer csak azt tapasztaljuk, hogy sorra jönnek azok a lehetőségek, amelyek egy bizonyos helyzet kialakításához vezetnek. Ha az ember eközben nem figyel eléggé, lehet, hogy elszalaszt valamit, ami gyökeresen megváltoztathatná életét. Később persze rájövünk  ha belegondolunk hogy mindenütt ott voltak a jelek! És ott voltak a jelek akkor is, amikor elakadunk a feladat végrehajtásában.

A legegyszerűbb jelzéseket azonban az ember meg sem jegyzi. Például szeretnénk megírni egy levelet, de nem jutnak eszünkbe a szavak, vagy mindannyiszor ugyanott elvétjük a betűt, stb. A kirívó jelzéseket gyakorta a véletlen számlájára írjuk.

Egyesek szerint nincsenek véletlenek. Én is hozzájuk tartozom. Nagyon sok történetet hallottam már úgy kezdeni, hogy az egész a véletlenek sorozata volt: nem is arra akartunk indulni, de aztán pont akkor az utolsó percben értem oda megbotlottam a lábában, azt hittem tévedés, hogy hozzám szól, korábban rá sem néztem volna egy ilyenre, én el sem tudtam képzelni, hogy valaha ezen a területen fogok lakni, dolgozni stb.

A lényeg, hogy valamely jelentős változást egy előre nem prognosztizált váratlan esemény motivált.

Ha megfigyeljük azokat az eseteket, amelyek nap, mint nap előfordulnak velünk, akkor megkönnyíthetjük életünket a jelek értelmezésével. Pl.: Eszedbe jutott egy rég nem látott kedves ismerős, akire már rég nem gondoltál? Fel kellene hívni, lehet, hogy szükségetek van egymásra. Ha feltárod a jelenlegi élethelyzeted, egész biztosan kiderül, hogy miben tudtok egymásnak segíteni.

Talán Veled is gyakran előfordul, hogy egy gondolat átvillan az agyadon, nem is tulajdonítasz neki különösebb jelentőséget, aztán később mégis kiderül, hogy mennyire jelentős volt. Például: bezárod magad mögött a lakás ajtaját, és közben átvillan, hogy a gáztűzhelyet nem zártad le. Elhessegeted a gondolatot, mivel nyilván minden nap elzárod a gázt mielőtt elindulsz, de amikor hazajöttél, kiderül, hogy mégsem...
Igen, mindenütt ott vannak a jelek, csak meg kell figyelni őket.

Várom leveled szeretettel: satarupaster@gmail.com címre!