Tiszta lélek

        Gyakorta tapasztaljuk, hogy felgyorsult világunkban egyre kevesebb idő jut belső energiánk a lelkünk karbantartására. Igen, ez már a XXI. század - mondhatnók sokan -, mégis napról napra többen vagyunk, akik szeretnénk közelebbi ismereteket szerezni önmagunk lelki életéről. Néhány egyszerű gyakorlat elvezet bennünket a lélek kapujához, ahol bátran kopogjunk be!

        Gondolatban idézzünk fel egy olyan eseményt, amikor megdicsértek, elismertek, vagy megtapsoltak minket. Most hasonlítsuk össze azzal az érzéssel, amit akkor érzünk, ha a naplementét csodálhatjuk meg, vagy a tenger hullámait, vagy csak úgy valahol a természet szépségét. Az első érzés öndicsőitésből született, földi érzés, míg a második a boldogság beteljesedésének érzete, lelki érzés.

        Egy másik ellentétes példa: Idézzük fel azt az érzést, amikor valamit sikeresen megoldunk, és ezáltal az élre kerülünk, vagy éppen megnyerünk egy játékot, vagy vitát. Hasonlítsuk össze azzal az érzéssel, ami akkor önt el bennünket, amikor elmerülünk a munkában, amikor boldogan hátradőlhetünk a nap végén azzal a tudattal, hogy ez a nap is eredményes volt. Igen, az első a földi, a második a lelki érzés.

        Milyen érzés volt, amikor Te voltál a főnök, az emberek felnéztek Rád, és követtek az utasításaidat? Most állítsd szembe ezt az érzést azzal, amikor meghitt beszélgetést folytatsz egy barátoddal, vagy tagja lehetsz egy vidám társaságnak, ahol véget nem érő nevetésbe torkollanak a szavak.

Tiszta lélekkel félelem nélkül élhetsz!

Várom leveled szeretettel: satarupaster@gmail.com címre!